in

Ordinea din capul tău

Ordinea din capul tău

Ordinea din capul tău – Nu sunt multe perioadele în care, de regulă, avem energie să facem ordine în lucruri. Aici vorbesc de marea noastră majoritate nu de cei mega disciplinați, ușor maniaci cu curățenia. Zilele astea în care nu este încă multă presiune, sunt zile potrivite pentru puțină ordine.

Ordinea din capul tău – Creierul și nevoia

Ordinea este o nevoie a creierului. Creierul nostru își aranjează pe fișiere informațiile într-o ordine desăvârșită și nu încurcă lucrurile. Mă rog, le încurcă atunci când este vorba de vreo boală psihică și atunci observăm în mod firesc că, cea mai mare parte afectată este legată de creier. Când este dezordine, creierul obosește, devenim irascibili și ne pierdem puterea de concentrare.

Tot creierul este cel care are stocate toate memoriile tale. Așa că, atunci când intri în cameră, îți vezi cămașa cu care ai divorțat, automat s-ar putea să retrăiești o stare similară cu cea din ziua aceea. Este mare lucru să realizăm cât de necesară este ordinea în viața noastră.

Pentru că este început de an, îți propun să faci un exercițiu de ordine mentală. Apropo, ți-ai făcut lista de dorințe pe 2020? Dacă da, bravo! Dar vezi că pentru a putea să le îndeplinești poate este nevoie de un …nou TU. TU cel care nu te mai îmbraci la fel, Tu cel care îți rearanjezi casa altfel sau TU cel care merge pe alte străzi la birou.

Acum înțelegi mai bine de ce scriam în articolul precedent că sunt slabe șanse cu rezoluțiile. Multe lucruri trebuie să schimbăm în viețile noastre pentru a merge mai ușor pe drumul schimbării.

Noi, femeile avem cele mai grele cazne când este vorba de ordine. Mai toate avem în dulapuri bluza care sigur o vom purta-o vreodată, vreo 5 kilograme de gablonțuri și cine știe câte perechi de pantofi nepurtați anul trecut. Sincer, vă regăsiți?

Ordinea din capul tău – Ce te face bogat?

Nevoia asta de acumulare este a omului aproape sărac. Poate vă sună ciudat dar eu cred că noi ,românii, nu suntem foarte bogați de ne permitem să aruncâm multă mâncare și să burdușim dulapurile cu lucruri.

Bogăția, din punctul meu de vedere, constă în puțin, de calitate și nou. O să fim bogați când pe strâzi, în zilele de curățenie generală, vom arunca mobilă și electronice mai vechi de 2 ani. Pentru cine a uitat, avem niște bogați în România care au făcut primii bani din tiruri încarcate cu ce aruncau nemții.

Revenind la ordine, începem cu casa în care locuim. Avem veselă ciobită, oale arse, vaza de la mătușa, blenderul primit la nuntă dar nefolosit? Afară cu ele!

Afară cu ciorapii cu scame ai bărbatului și camășile care îl strâng pe burtă. Afară cu rochiile pe care le vei purta după ce slăbești 5 kilograme. Afară cu agende vechi, poșete demodate și lenjerie decolorată.

Gândește de astăzi ca un om bogat, că tot vrem toți să avem bani și abundență. Oamenii bogați au lucruri puține dar de foarte bună calitate.

Noul TU!

Îți dau o sugestie, eu am verificat-o și m-a amuzat teribil să observ cât de bine funcționează. Caută pe net paletarul de culori pe 2020. De acolo trebuie să începi când faci ordine și selecție prin dulapuri. Alege să păstrezi doar lucrurile care nu se demodează niciodată ( ai să observi că sunt cele pe care ai dat cei mai mulți bani) și cele care se încadrează în paletarul de culori din acest an. Aranjează tot dulapul în funcție de trend și fă-ți ținute accesorizate cu bijuterii, gablonțuri, șaluri, eșarfe, etc. Aranjează totul astfel încât să îți arate dulapul sau dressing-ul ca cel mai cochet butique.

Tot ce nu ai purtat un an, este clar că stă degeaba și ocupă loc. Out!

Nu te teme că nu ai ce îmbraca. Te asigur că în cel mai scurt timp vei umple golul cu ceva nou.

Aranjează-ți hainele, gențile, lenjeria și pantofii pe ținute. Și mai am o sugestie simpatică; strecoară câte un bilet cu un mesaj frumos dedicat ție. Scrieți ceva frumos, motivant. Sigur îți va face plăcere când îl vei găsi.

Renunță la tot ce nu te mai definește. Ai curaj să faci asta!

Ce faci cu lucrurile?

După ce ai adunat câtiva saci, crede-mă, te vei întreba ce faci cu ele? Poți să le donezi, să le vinzi sau pur și simplu să faci schimb.

Dacă ai câteva prietene, colege sau cunoștințe care ți-au admirat ținutele, acum este momentul să le inviți la tine.

Câteva beneficii ale ordinii

Dacă ai lucrurile în ordine câștigi timp.

Te simți bogat. Chiar așa este, dacă ai numai lucruri bune în jurul tău te simți mult mai bogat.

Păstrezi ordinea mai bine.

Ai armonie în jur.

Realizezi mai ușor ce îți lipsește.

Și nu uita, ca sa ai, mai trebuie să și dai!

Viața este frumoasă și fericirea necesită curaj.

Cu drag,

Adriana

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Rezoluțiile de început de an

De ce nu sunt bune rezoluțiile de început de AN!

Degeaba înșiri diplome

Degeaba înșiri diplome dacă nu ai notă de trecere la capitolul autocunoaștere!