in

Muntele te vrea semeț!

Pandemia asta are și partea ei bună. Românii s-au reîntors să își viziteze țara. Imagini care mai de care sunt prezentate în mediile online cu locuri fabuloase redescoperite. Dintr-o dată frumusețea meleagurilor românești rivalizează cu occidentul. Și asta este foarte bine. România avea nevoie să fie descoperită de români. Și respectată, aș adăuga.

Litoralul românesc nu excelează. Din acest punct de vedere, Bulgaria ne bate la organizare, servicii hoteliere și prețuri. Aproape că simt o ciudă și invidie că ai ei resorturile de golf și nu noi. Dar gurile rele spun că spaga cerută a fost prea mare…

Se spune că într-un an corpul omenesc are nevoie de litoral și munte. Un sejur la Marea Neagră îți rezolvă o serie de probleme de sănătate. Aerul, soarele, apa și nisipul devin vindecători de nădejde pentru diverse afecțiuni. Într-un cuvânt, talasoterapia vine să îmbine toate proprietățile amintite acționând de preferință în scop de prevenire a unor boli dar și curativ, în recuperarea mai ales a afecțiunilor reumatice și ortopedice.

La polul opus, muntele are mult mai multe beneficii. Unul dintre ele este conexiunea cu natura ta umană. Muntele te ajută practic să îți vindeci și problemele emoționale dar și cele fizice.

Relația cu muntele este una foarte specială. Muntele te vrea semeț! Vertical, curajos, responsabil, atent dar și conștient de măreția lui. Se spune că muntele te pune față în față cu toate fricile tale. Și cred că așa este. Odată pornit să explorezi crestele lui înalte, predai cumva o parte din control, lui, muntelui. Doar oamenii egotici cred că urcă munți sau cuceresc vârfuri.

Muntele nu se urcă, muntele se parcurge și fiecare metru urcat practic îți oferă posibilitatea de a coboră mai mult în subconștientul tău.

Tot muntele are marele dar să scoată la iveală cât de departe ei de spiritul lui. Omul, marele poluator, lasă în urmă mizerie, face gălăgie și …se îmbracă total nepotrivit.

Multe chestiuni trebuie rezolvate la nivel de mentalitate și mai ales educație. Într-un mod subtil, modalitatea în care ne comportăm, ne determină și ținutele. Nu vreau să generalizez, dar am văzut mai des oameni la munte oameni în șlapi și tricoul pe umeri care lasă mizeria în urmă, decât cei corect îmbrăcați.  Pentru că ce poate fi mai frumos decât să vezi armonie între om și natură, nu:?

La munte nu faci gălăgie, la munte nu lași mizeria în urmă. Nu miroase parfumul dâre după tine, nu își scoți tricoul să îți vedem burta și nu porți colanți dacă ești femeie. Zău! Sclipiciul, tocurile, genele false nu își au locul.

Care este părerea stilistului referitor la ținutele de munte?

L-am provocat pe Tudor Halațiu, designer vestimentar și stilist, la un exercițiu de stil. Ne-am imaginat ce ținute ar trebui să aibă la ea o femeie care este pasionată de alpinism.

De multe ori pentru o femeie ținutele de munte pot reprezenta o mică bătaie de cap mai ales dacă vrei să te simți o regină din toate punctele de vedere.  Dacă ești cochetă nu îți dorești să fii văzută în colanți, tricou larg și părul prins cu elastic gros. Femeia cochetă este cochetă peste tot!

Tinuta de drumeție

Din punct de vedere emoțional iei cu tine echilibrul și responsabilitatea. Uiți de ego și de curajul nejustificat. Te pot costa viața. Cu cât vrei să atingi vârfuri mai mari cu atât te pregătești mai bine din punct de vedere emoțional și fizic. Ideal este să urci cu un ghid și într-un grup organizat. Nu te aventura singură și cu oameni care nu cunosc muntele.

 

Brandul Mammut oferă nu numai ținute tehnice impecabile dar sunt și foarte atractive.

 

Ținuta de cabană

Muntele este neprevăzut și într-un sejur mai poți avea surpriza unor ploi interminabile. Poți sta îmbufnată în cameră purtând o pijama. Sau poți să faci dintr-o zi ploioasă una în care să joci jocuri de societate îmbrăcată frumos.

Alegerea lui Tudor Halațiu au fost câteva produse din colecția brandului Nike.

 

Atrage privirea

Un pic de glam nu face rău la munte nimănui. Dacă ești într-o stațiune și nu o stână, poți să aborezi o ținută mai curajoasă care să te scoată din anonimat. Atenție însă, ținuta se pretează unei femei cu spirit mereu tânăr și siluetă armonioasă.

Compleu Nike, hoodie și pantalon lejer, pantofi sport Nike, ochelari Balenciaga, cercei de zi Gucci și ghiozdan Nike

Ocazii speciale

De ce să nu îți petreci ziua de naștere la munte? Sau poate iubitul tău vreau să te ceară de soție la focul unui șemineu. Bunica mea, femeie foarte înțeleaptă m-a sfătuit să nu plec niciodată fără haine elegante în geamantan. Niciodată nu se știe, nu? L-am întrebat și pe Tudor cum vede el ținuta de ocazie la munte și trebuie să recunosc că a venit cu niște sugestii foarte bune.

 

Recomandări: ținutele sunt selectate de pe site-ul brandului Zara.

Nu uita de accesorii!

Ai observat cu câtă atenție își selectează bărbații gadget-urile? Nici femeile nu ar trebui să se lase mai prejos. Dacă de acum vrei să fii o iubitoare a muntelui fă o investitie în câteva obiecte care nu ar trebui să îți lipsescă. Ca și listă de must have nu trebuie să îți lipsească: ceas sport pentru munte, bucket hat, ochelari de soare, căciulă cu moț, bandană pentru cap, bandană pentru gât, frontală de talie cu lanternă, rucsac de drumeție, șosete de lână, recipient pentru apă.

După părerea mea viața ți-o faci frumoasă nu aștepti să fie frumoasă pur și simplu. Poți transforma o zi ploioasă într-una plină de bună voie. O zi normală într-una spectaculoasă.

Și revenind la Munte, ai observat cu strălucește în lumina soarelui? Cum își etalează vârfurile semețe ca niște pietre prețioase?

Muntele te vrea semeț! Crede-mă.

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Adaptarea la noua paradigmă a vieții

Adaptarea la noua paradigmă a vieții