in

Dragul de cunoaștere – Pentru progres, cu toții ar mai trebui să mergem la… școală!

Dragul de cunoaștere

Dragul de cunoaștere – Dacă este să analizăm oamenii, observăm cum ei se diferențiază unii de alții. Diferă prin acele elemente care-i fac de fapt unici, inimitabili.

Dar observăm, de asemenea, că oamenii se și aseamănă. Avem cu toții trăsături comune care ne fac pe toți identici: respirăm, utilizăm limbajul și avem drag de cunoaștere. Unii o numesc curiozitate și este ok și așa.

Lucrând cu adolescenți, observ cum acest drag de cunoștere este ceva natural. Copilul este curios, vrea să afle. Chestionează, își caută surse și modelează după adulți.

Nu cred că există om pe lume care nu a avut drag de cunoaștere inspirat de cineva. Probabil acum când citiți, vă aduceți aminte de vreun profesor care v-a schimbat viața.

Dragul de cunoaștere îți modelează și personalitatea. Te poate transforma într-un om care din cunoaștere, construiește ceva sau dimpotrivă, rămâne mereu în același punct considerând că nu știe suficient.

Dragul de cunoaștere – Există în viață câteva momente importante când trebuie să fim atenți să nu frângem aripi:

  • când un copil descoperă
  • când un adolescent este curios
  • când un adult întreabă

Ne putem spune multe povești. Cele mai des amintite sunt cele legate de cât de deștepti suntem ca și popor.

Este adevărat, avem o istețime aparte dar din păcate, ne lipsește disciplina de a integra setea de cunoaștere în toate aspectele vieții.

Sistemul de învățământ trebuie reformat, zona de mentoring întărită și cred că, pentru progres, cu toții ar mai trebui să mergem la …școală.

Veriga lipsa

Există o categorie de oameni care în orice societate sunt importanți: oamenii maturi angajați în câmpul muncii. În această categorie se întâlnesc cele mai frecvente probleme de dezvoltare emoțională, cognitivă și intelectuală.

Timpul, banii, limitările, toate contribuie la încetinirea procesului de învățare atât de necesar. Mai toate companiile mici și mijlocii taie din prima bugetul cursurilor de dezvoltare. În companiile mari sunt probleme de implementare a mentoringului pe o perioadă lungă de timp.

Dragul de cunoaștere – La ”doctor” cu compania

Este o mare diferență între o companie străină care vine cu proceduri și management străin, și românul care își deschide o afacere.

Prima categorie vine cu siguranță și experiență, a două cu curaj. Doar că, curajul nu te salvează de probleme. Este adevărat că îți întinde limitele versatilității, dar nu te împinge spre progres.

Lucrez cu oameni de afaceri și cele mai dese probleme întâlnite sunt următoarele:

  • supraîncărcarea
  • dependența
  • deconectarea

Să le luăm pe rând!

Dragul de cunoaștere – Supraîncărcarea

Se pare că este o problemă generală. La începutul articolului aminteam de adolecenți. Ei sunt viitorii oameni care vor prelua frâiele societății românești. Eu una sper să ne trezim la timp și să le dăm suficiente argumente să rămână în țară și să aibă curajul să își deschidă o afacere.

Dar să revenim la supraîncărcare. Nu generalizez dar din ce am observat la clienții mei și cunoștințe, și am ceva ani de experiență, vreo 28 de ani, supraîncărcarea este o problemă.

Anteprenorii au tendința de a-și spraîncărca programul de lucru, sarcinile de serviciu, amestecă managementul cu execuția. Peste toate astea se adaugă lipsa de concentrare, lipsa de timp pentru a analiza la rece situația. În asemenea situații totul devine haotic. Oameni și afacere.

Dragul de cunoaștere – Oprește-te! Oprește-te și fă o analiză. Definește-ți concret rolul și ce obiective concrete ai pe trimestru. Dacă ai o afacere mică sau medie așa este cel mai ușor să îți împarți obiectivele. Ai grijă mare la resursele tale emoționale! Fără un echilibru emoțional bun îți pui în pericol afacerea și familia.

Fă o analiză la sânge a tipului de manager care ești: delegi cu ușurință? ai încredere în oameni? îți place să înveți și să-i înveți? Ești pentru ei un model de viață? Te admiră? Se tem? Sunt indiferenți?

Răspunsul la aceste întrebări îți pot arăta unde anume poți îmbunătăți ceva.

Dependența

Asta este o altă boală grea pe care am întâlnit-o în mediul de afaceri. Desigur că este plăcut ca tu să fii șeful zeu dar din păcate asta te face să nu progresezi mai deloc,

Există o lege nescrisă a dependenței (se aplică și în relații): cu cât îi ajuți mai mult pe oamenii cu care lucrezi, cu atât mai mult ei vor avea nevoie de tine. Și cu cât sunt mai ajutați, cu atât își pierd mai repede motivația și energia.

Dragul de cunoaștere – Fii atent să observi dacă nu cumva tu ești vinovat de depenedența pe care ai creat-o. Îți este frică să pierzi controlul, ai sentimentul că știi tu tot, ai probleme în a gestiona comunicarea.

Dependența are rădăcini adânci în nevoia de confirmare. Dar și note de plată pe măsură. Propune-ți să privești oamenii cu încredere și să le observi talentul și capacitățile. De multe ori oamenii au soluții ingenioase la o problemă.

Un nou obicei în care fiecare membru de echipă vine cu o soluție nouă, poate reduce dependența și inter-dependența. Nu încuraja dependența dacă vrei să progresezi.

Dragul de cunoaștere – Deconectarea

Mai pe românește ”ne facem că ne pasă”. Boală grea și asta. Ne întâlnim cu ea mai ales în sfera serviciilor unde interesul de a fi în ajutorul clientului este de multe ori zero.

Această deconectare însă are un substrat psihologic. Nu este suficient să oferi doar un salariu, oamenii vor să simtă cu adevărat impactul muncii lor.

Dragul de cunoaștere – Îmi aduc aminte că am lucrat un program de coaching cu o companie care producea echipament medical. Oamenii au început să aibă probleme cu livrările. Se făceau multe greșeli și se irosea multă materie primă. Le-am cerut spre mirarea lor să mă ducă în secții. Totul era gri, oamenii nu comunicau între ei. Managerii nici atât.

Stăteau separat în niște birouri de sticlă și supravegheau producția. Măsurile pe care le-am implementat au fost simple: comunicare și sens. Sens, adică să le arăt celor de la producție ce muncă importantă fac. Am adus tablouri cu oameni fericiți, clienți finali care utilizau produsul. Am scos managerii din cutiuța de sticlă și am adus proprietarul companiei să le spună despre viziunea sa.

Dacă ai o afacere nu este sufiecient doar să rezolvi lucruri. Trebuie să explici oamenilor și să-i ajuți să vadă ce implicare și semnificație are munca lor.

Dragul de cunoaștere – Orice anteprenor trebuie să știe că este important ca oamenii cu care lucrează să aibă semnificația muncii lor.

Cu cât facem mai des o muncă care nu are scop real, cu atât mai mult scade nivelul de motivație. Și nivelul de motivație oferă direcția către succes la fel de mult ca și salariul.

Până la urmă, omul își petrece mai mult de jumătate din viață muncind. Ce viață mai este aia când nu ai sens, nu înveți și nu ai siguranță?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Cine e Socrate

Dacă nu știi cine este Socrate, nu citi articolul

Bun sau rău

Bun sau rău, unde este adevărul?