in

Degeaba înșiri diplome dacă nu ai notă de trecere la capitolul autocunoaștere!

Degeaba înșiri diplome

Degeaba înșiri diplome – Cunoaște-te pe tine însuți, spunea Socrate. Și iată că de atâtea sute de ani, încă mai avem de învățat. Fiecare nou an, fiecare cercetare legată de creierul nostru și modul în care ne folosim emoțiile scoate la iveală un adevăr: suntem mult mai mult decât credem că suntem.

Degeaba înșiri diplome – Și suntem și mult mai capabili… Doar că ne uităm mai mereu în direcția greșită. Vinovați sau mai puțin, trebuie să fim conștienți că și în zilele noastre, ai carte – ai parte. Degeaba înșiri diplome dacă nu ai notă de trecere la capitolul autocunoaștere.

Curricula școară este și la data aceasta umplută cu materii pe care orice tânăr le va uita. Sistemul școlar este gândit să te învețe înregimentarea, supunerea și mai puțin gândirea liberă și controlul minții. Nu este nici un fel de bravadă să reții tomuri de informație care practic te rigidizează.

Degeaba înșiri diplome – Versatilitatea gândirii, asocierea informației , creativitatea, acestea vor fi adevăratele chei către ușa succesului. Ele și înțelegerea emoțiilor.

Degeaba înșiri diplome – Introducere în lumea emoțiilor

A fi om nu înseamnă o condiție firească doar a speciei din care faci parte. A fi om înseamnă cel mai mult să fii uman, adică a stăpâni perfect componentele stilului emoțional. Ca să înțelegem ce înseamnă emoția trebuie să introduci în limbaj un nou termen: stil emoțional.

Degeaba înșiri diplome – Stilul emoțional este definit simplu: fiecare dintre noi este caracterizat de o vastă modalitate de a fi uman. Avem stări emoționale, trăsături emoționale, personalitate și temperament. De acea reacțiile zilnice pe care le avem sunt mult mai mult decât o simplă etichetare.

“Cu lupa” pe emoții

Cea mai mică unitate de emoție este starea emoțională. De scurtă intensitate, dese, legate de evenimente punctuale dar și introspecție sau anticiparea viitorului. Ele vin și pleacă lăsând mereu loc celei mai noi venite.

Atunci când starea emoțională persistă și este neschimbată, ore sau zile, avem de-a face cu o dispoziție. De unde și vorba ” ești într-o dispoziție proastă”.

Un sentiment care te caracterizează ani de zile, de exemplu optimismul, este ceea ce se numește trăsătură emoțională.

Acum înțelegi de ce avea dreptate, Socrate?

Există oameni care nici nu conștientizează că sunt stăpâniți de o trasătură emoțională cum ar fi furia.

Aceștia vor avea mereu și mereu același răspuns extern la probleme, situații sau persoane. Doar o stare de conștientizare a trăsăturii emoționale care amprentează comportamentul, poate duce la o re-echilibrare a ființei.

În mult mai puține cuvinte, dacă avem persoane de acest fel în preajmă, răspusul lor față de noi va fi mereu același.

Degeaba înșiri diplome – Trăsătura universală a omenirii

De când există omenirea există aceleași calități ale minții prețuite indiferent de continent, rasă sau religie: compasiunea, altruismul, bunătatea și dragostea. Probabil aceasta este cea mai bună definiția despre a fi OM.

Degeaba înșiri diplome – Aceste calități trebuie să le educe societatea în fiecare dintre noi. Pentru aceste calități trebuie să existe o curriculă specială în școli. Tot pentru aceste calități sau mai precis pentru a menține calitatea lor, oamenii trebuie să meargă la terapie, la cursuri de dezvoltare personală.

Degeaba înșiri diplome – Creierul uman este recent studiat îndeaproape, dar culmea este că, ceea ce înaintașii noștri știau, acum ne este și nouă demonstrat.

Suntem într-un moment de nou început și, din punctul meu de vedere, o viață bună și echilibrată vor avea doar cei care rămân însetați de autocunoaștere.

Viața este frumoasă, fericire se învață.

Cu drag,

Adriana

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ordinea din capul tău

Ordinea din capul tău

Test PSIHOLOGIC 2020

Test PSIHOLOGIC 2020 – Află ce te stimulează în viață