in ,

De ce să ne iubim doar o zi?

De ce să ne iubim doar o zi

De ce să ne iubim doar o zi? Mă uit cu atenție la oameni pe stradă. Cred că ați observat și voi că doar îndrăgostiții zâmbesc. Omul îndrăgostit are chipul luminos, radiază fericirea și devine infinit mai binevoitor față de tot ce este în jurul lui. Oamenii când iubesc sunt eficienți, amuzanți, darnici.

Hai să nu iubim doar o zi, că tot vine perioada zilelor de foc pentru îndrăgostiți…

Este atât de greșit să nu sărbătorești în fiecare zi, iubirea. Poate nu ai un partener, dar te ai pe tine. Și meriți să te pui pe primul plan. Și nu, nu este nimic egoist să te prețuiești, să te prioritizezi și să îți faci daruri.

Presiunea socială este enormă, mai ales în perioadele în care se pune presiune pe dovezi! Trebuie să îți dovedești dragostea. Ea trebuie să se vadă concret. Presiunea este enormă și în foarte multe cupluri, bărbatul doar bifează, nu simte.

Coșuri de trandafiri roșii, cine romantice la restaurant, petale de lalele și șampanie rece prin dormitoare. Pentru mulți, din păcate, este …doar ce trebuie să facă pentru a liniști nevoia femeii de confirmare.

Totul pentru o zi. Mai apoi oamenii se întorc la rutinele lor. Tăcere, distanță, dispreț. Până la anul în care iar se sărbătorește ziua îndrăgostiților.

Presiune mare se pune și pe umerii persoanelor singure. Singurătatea doare cel mai tare. Femei și bărbați singuri sunt chinuți de întrebarea ”eu de ce nu am pe cineva”, întrebare care este ascunsă între orele lungi la birou și privirea absentă din metrou.

Este greu să fii singur zilele astea dacă nu faci un efort mental! Hai, că nu este greu decât primul pas.

De ce să ne iubim doar o zi? Fii tu, Valentine-ul tău

Am să îți spun un secret! Mereu când am avut o așteptare de la partenerul meu, mai întâi mi-am satisfăcut-o eu.

  • Mi-am dorit flori? Mi-am cumpărat flori!
  • Mi-am dorit o surpriză! Mi-am făcut o surpriză!
  • Am vrut atenție? Mi-am dat atenție!

Am întărit relația cu mine astfel încât să nu pun presiune pe partener. Desigur, au fost și perioade de singurătate și atunci am fost de 100 de ori mai atentă cu mine. Mi-a intrat în obicei să îmi fac mici surprize. Nu este nimic greșit să îți creezi un propriu univers frumos independent de cei din jurul tău.

Dacă ești singură, fă un prim pas spre tine zilele astea. Începe de astăzi. Ești femeie, ești frumoasă indiferent de vârstă, kilograme sau statut.

Fă-ți un dar. Eu, îți sugerez ceea ce folosesc eu. Cumpără-ți un set de îngrijire a pielii de la Cosmetic Plant. Mie îmi plac foarte mult produsele naturale și cei de la Cosmetic Plant m-au cucerit cu două lucruri: când am fost curioasă mi-au trimis un kit gratuit și am putut alege ce produse mă avantajează, și îmi place povestea Ilenei Meșter.

Ileana Meșter a fost o femeie ca noi toate. A avut un vis, l-a pus în folosul nostru și a lăsat fiicei ei o moștenire minunată: compania Cosmetic Plant, o companie românească care folosește ingrediente naturale pentru înfrumusețarea noastră. Ar trebui să susținem mai mult produsele românești de calitate. Așa contribuim în stabilizarea forței de muncă, și poate niște copiii ai căror părinți se pregătesc să emigreze, ne mulțumesc.

De ce să ne iubim doar o zi? Un exercițiu pentru minte foarte eficient

Având experiență de peste 28 de ani cu oamenii, am constatat de multe ori că sursa singurătății este tocmai în faptul că oamenii nu au încredere în ei. Pentru bărbați este un pic mai ușor, deși nici ei nu au viață ușoară emoțional. Dar femeile sunt bombardate zilnic de societate cu repere și parametri pe care poate nu le pot atinge.

Când în jurul tău majoritatea mimează iubirea zilele astea, este greu să nu îți pui întrebari ”mie ce îmi lipsește să primesc 101, trandafiri”? Sau ”sunt împreună cu soțul mei de 20 de ani și niciodată nu m-a invitat la cină”.

Valentine’s Day nu este pentru toată lumea, decât la televizor și prin magazine. Pentru mii de femei este o zi ca toate celelalte dar poate un pic mai tristă.

Noroc că există remedii și corpul uman este perfect echipat să facă față tuturor presiunilor. De pildă creierul tău percepe foarte pozitiv dacă aude cuvinte frumoase.

Particularitatea este una specială: poate cineva să le rostească sau …poți tu să le rostești cu voce tare. Efectul este același.

Așadar să începem. Poate îți sună aiurea dar fă următorul mic exercițiu pentru creier: repetă cu voce tare următoarele fraze:

  • eu merit
  • sunt o persoană minunată
  • sunt o persoană plină de calități
  • eu sunt persoana care poate face cele mai multe pentru mine

Atenționare mămicilor singure!

Atenție mămicilor ce transmiteți copiilor cu ocazia acestor zile. Dacă sunteți singure și mai ales dacă aveți o fetiță, fiți atente la ce mesaj emoțioanal transmiteți. Fetița voastră, mai ales după o anumită vârstă, aude și vede tot ce se întâmplă cu voi.

Dacă de ziua îndrăgostiților sunteți tristă sau anxioasă, îi transmiteți fără să vreți un mesaj greșit despre dragoste. Și povestea voastră de cuplu nu trebuie să fie povestea lor când vor crește mai mari.

Sărbătoriți cu fetița voastră ziua dragostei! Cumpărați-vă flori, ciocolățele. Vorbiți despre ce însemnă iubirea, învățați-le să nu se teamă să fie viitoare femei iubite.

În cazul mămicilor de băieți, poveste este mai încărcată de romantism. Băiețeii au ocazia să învețe să dăruiască. Prima beneficiară este mama, ca mai apoi să fie persoana iubită.

Ziua îndrăgostiților este un prilej potrivit pentru mamă să le spună băieților despre ce înseamnă nevoia unei femei. Să-i inițieze în primii pași câtre romantismul de bună calitate.

Fă Rai din ce ai

Mare vorbă asta!  Nu te mai strădui să dovedești că poți fi iubit, iubește-te tu. Fă tu pentru tine ceea ce aștepți de la alții și vei vedea că după un timp viața ta se va schimba atât de mult în bine.

Dacă ai nevoie de sprijin, sunt la un clic distanță!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pentru fiecare problemă există o soluție

Pentru fiecare problemă, există o soluție! Apelează la Psihoterapia sistemică

De ce nu-mi place de Valentin

De ce nu-mi place de Valentin?