in

Cum păstrăm ”lipiciul” din cuplu?

Cum păstrăm ”lipiciul” din cuplu

Cum păstrăm ”lipiciul” din cuplu – Ce bine ar fi să existe în comerț un fel de lipici care să ajute cuplurile când au probleme. Un mehlem magic care, odată lipit pe inimi, să-i facă pe cei doi să rezoneze la fel.

Povestea asta despre cuplu este scrisă, vorbită, predată în nenumărate feluri. Pentru feministe, el este mereu de vină. Pentru femeile și bărbații nesiguri, există varianta pașilor mici, nesiguri care duc la mult râvnita întâlnire.

Despre vânători și amazoane, nu vorbim, este de la sine înțeles că sunt doar consumatori de senzații și cărniță proaspătă.

Cum păstrăm ”lipiciul” din cuplu – Dacă stăm să ne gândim puțin și logic, se ivesc două întrebări:

  • de ce vrem să fim în cuplu?
  • cum păstrăm cuplul?

Despre prima întrebare, vorbim altădată. Dar a două merită toate rândurile de mai jos.

Așadar am să abordez subiectul printr-o întorsătură de situație: cum ar fi dacă ai face cuplu cu tine? Este o întrebare simpatică la care cel puțin eu mi-am răspuns de câteva ori: groaznic. Doar o privire de ansamblu și cumva echidistantă poate aduce lămuriri asupra chestiunii.

Și trebuie să admitem că nu prea facem cuplu nici cu noi înșine, dar cu alții. De aici și drama de a avea senzații, convingeri, păreri și reacții, toate cumva bazate pe …nimic. Cel mai ușor este să ceri ceea ce nu îți ceri ție.

Când rostesc cuvântul cuplu îmi vine în cap o singură imagine: două roți dințate care se îmbină perfect. Și asta mă face să cred că există un tipar care face ca doi oameni să funcționeze foarte bine.

Nu prea credem în rețete deși parcă vedem același tipar la toți cei care se înțeleg bine și formează cupluri armonioase. Ce au ei și nu au alții?

A fost odată ca niciodată….

Toate cuplurile au o poveste. Este foarte interesant să observ în terapii că majoritatea cuplurilor cu probleme au un început de poveste mai puțină frumoasă.

Cupluri formate din ambiție, din teama de a nu fi singuri, din nevoia de a împărtăși o suferință. Orice dar nu o poveste în care nu se sar etape, nu se pun etichete și nu există dispute din săptămâna doi.

Am mai observat că oamenii nu se pot minți. Este interesant că reușim să fim destul de credibil pentru alții, însă undeva în sinea noastră știm mereu adevărul. Și aici încurajez persoanele care simt că relația nu duce către ceva constructiv, să aibă încredere în instinct. Instinctul este sfânt și nu te înșală niciodată.

Dacă întrebi cuplurile armonioase ce au în comun, o să răspundă că simt o mare familiaritate, respect și mai apoi iubire. Asta pentru că nu cad în capcana plăcerii carnale și mai apoi în a deziluziei de zi cu zi. Au răbdare să se descopere și au curiozitatea de a găsi similitudini în modul de gândire și planuri de viață.

Cum păstrăm ”lipiciul” din cuplu – Ciorba reîncălzită

Se spune că nu este bună deși, cu toții știm că, ciorba de perișoare este mai bună după câteva zile. Ce tristă ar fi viața dacă am trăi după șabloane, nu? Dacă mereu 1+1 ar face 2.

Cuplul este supus încercărilor. Unul sau altul ba chiar ambii, și bărbat și femeie, au un moment de reinventare. De regulă astfel de momente zguduie din temelii cuplul.

Cum pastram relatia de cuplu – Și cum de ce temi nu scapi, în momentul cutremurului nu iese la iveală decât vocea instinctului care îți soptește ”ți-am spus eu”… Și atunci acele lucruri pe care nu ai vrut să le observi că erai orb sau oarbă din dragoste, sunt clare ca bună ziua acum.

Ce este de făcut? Iertăm infidelități, prima palmă, primul abuz? Aici vocea instinctului primează. Foarte puține cupluri trec cu bine prin aceste probe. Este nevoie de sinceritate și asumare 100% și de regulă oamenii nu sunt dispuși la astfel de exerciții.

Citește aici și: ”De ce majoritatea cuplurilor se despart după un an de relație

Cum pastram relatia de cuplu – Povești cu happy end

Cea mai bună poveste este acea în care ai învățat ceva despre tine. Până la urmă ce este cuplu dacă nu o călătorie uitându-te în oglinda celuilalt. O construcție solidă în care ambii depun negreșit efort, înțelepciune și dedicare.

Nu există cuplu în care doar unul se implică, nu există cuplu acolo unde doar unul iubește. La asta trebuie să fim atenți mereu. Tandemul format dintr-un bărbat și o femeie are reguli egale dar atât de diferite. Bărbatul protejează, susține, femeia alină și armonizează.

Cum pastram relatia de cuplu – Mai credem în povești frumoase, în cupluri care se țin de mână îndrăgostiți și la 80 de ani? Ei bine, de răspunsul vostru este legată și soarta cuplului. Dacă cu adevărat ne dorim, avem.

Și să nu uit, atenție la instinct, nu te înșală niciodată!

Viața este frumoasă, fericirea se învață. Cu drag,

Adriana

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Cine ne provoacă suferință

Cine ne provoacă suferință? Noi provocăm suferință și nu ne mai oprim niciodată…

Viața are un tipar exact

Viața are un tipar exact. Nu sări peste etapele ei!