in

Cele mai mari minciuni despre succesul în viață

Minciuni despre succesul în viață

Minciuni despre succesul în viață – Tuturor ne place viața bună. Să facem ce ne place, să fim plătiți bine pentru asta și de ce nu, să fim admirați.

Dar nu toți oamenii reușesc în viață. Este foarte ușor să găsești vinovați și să băltești într-o viață care trece pe lângă tine. Să ai aceleași tipare, convingeri acțiuni…

Ca să nu mai spun că abia de 30 de ani ai aflat și tu ce este aia dezvoltare personală, psihologie, motivație.

În acești 30 de ani s-au spus multe și mulți au vândut concepte ”easy to go”.  Adevărul este că ne-ar conveni să rezolvăm repede toate problemele noastre.

Să slăbim 7 kilograme într-o noapte, să vizualizăm abundența și dimineața să câștigăm la loto sau să ne găsim sufletul pereche. Lucrurile nu stau deloc așa.

Te invit să afli cele mai mari minciuni despre succesul în viață

1. Tot răul înspre bine

Mantra noastră românească! Cu toții o folosim dar nu știm de fapt ce parte a minții noastre activăm. Și fie vorba între noi tot activăm funcția supraviețuitorului de ceva ani dacă nu mii.

Supraviețuitorul are o mentalitatea aparte, el trebuie să găsească o explicație pentru necazul lui și dacă are determinare, scoate din necaz și un beneficiu. Dar supraviețuirea nu aduce progres.

Supraviețuitorul este mereu în alertă, pregătit să se abată asupra lui vreun rău. Nu are încredere în oameni, în schimb, are tendința să se încreadă în orice pare magic sau rapid.

Din nefericire, datorită contextului geopolitic, românul are această gena a supraviețuirii foarte bine activată. Nu ați observat că ne mobilizăm mai rapid doar în cazuri extreme?

2. Nu avem eșecuri, avem doar încercări

Suna tare bine pe hârtie dacă nu ar fi ce mai mare gogoriță. Nu cumva de mici am fost învățați și penalizați la cele mai inocențe eșecuri?

O notă proastă, un examen picat, o concediere, divorț? Toate acestea ne-au modelat să ne temem de eșec, așadar să fim precauți, lipsiți de curaj și …supraviețuitori.

Fiecare eșec ne activează și mai tare fricile. Fricile ne blochează. Blocajele ne limitează. Și limitările nasc noi convingeri.

Să vă enumăr câteva citate celebre? ”Banii nu aduc fericirea”, ”Nu există relații perfecte”, ”Cine muncește mult, ajunge departe”, ” Oamenii politici sunt corupți”.

Am scris intenționat această ultimă limitare să realizați cât de periculos este să gândim așa. Astfel nu vom avem niciodată șansa să ne gândim că vom avea vreodată o elită politică. Și fie vorba între noi, la noi este ștampila.

3. Nu trebuie să știi de toate ca să reușești

Este minciuna pe care o întâlnesc cel mai des în munca mea cu oamenii. De acea există atâtea falimente, divorțuri sau probleme cu copiii. Pentru că nu suntem suficient de informați!

Am întâlnit oameni de afaceri cu idei fantastice pe care le-au implementat. Și lucrurile au mers un timp din inerție. Mai apoi, când a fost vorba despre managementul resursei umane, promovare, marketing sau educație financiară au început problemele. Și pentru mulți falimentul.

Cuplurile pățesc de multe ori la fel. Intrăm în relații fără a știi că iubirea nu este de ajuns. Și nu mai vorbesc despre părinții care nu au citit vreodată o informație despre dezvoltarea cognitivă a unui copil.

Minciuni despre succesul în viață – Să privim lucrurile altfel!

Cu cât ieșim din starea de supraviețuitor, cu atât de mult ne cresc șansele unei vieți cu adevărat bune.

Spunea Brucan, acum 30 de ani…că ne trebuie 20 de ani să schimbăm ceva. Avea cumva dreptate, ne-a luat cam 20 de ani să realizăm că trebuie să facem ceva pentru a ne fi mai bine.

La nivel de societate, probleme mai sunt de rezolvat. Nu ar fi trebui să avem un Colectiv, nu ar trebui să consumăm mai mult decât producem, să risipim resursa naturală. Nu ar trebui să aibă copiii ghiozdane de 10 kilograme,  12 ore de studiu…

Pentru binele copiilor trebuie să învățăm ca să-i îndrumăm corect în viață

Dacă nu am mai fii supraviețuitori, cum am fi? Uite o întrebare pe care este bine să zăbovești puțin.

Ce convingeri ai avea? Ce acțiuni concrete ai întreprinde? Ce ai considera că mai ai de învățat? Ce ai spune copiilor despre viitor?  Care sunt modelele de viață care te-ar inspira? Ce ai face concret ca om în societatea în care trăiești?

Supraviețuitorul nu are decât convingeri simple, limitative. Dar tu, tu dacă vrei o viață bună, trebuie să te aliniezi la alte convingeri care îți aduc un rezultat bun.

Convingerile mele despre viață sunt :

  • Viața este frumoasă dacă faci din fiecare zi ceva frumos pentru tine, pentru alții, pentru natură.
  • Nu există succes peste noapte, există idea, există tenacitatea, disciplina și cunoșterea pe care trebuie să o implementezi zilnic.
  • Oamenii nu te dezamăgesc. Tu știi prea puține despre oameni.
  • Trecutul are importanță doar atât cât poți să te folosești de el. Decât să te tot plângi de copilăria grea, mai bine uită-te că ești adult și viață îți aparține!
  • Nu ai dreptul să predai lecțiile tale proaste, despre viață, copiilor tăi. Este datoria ta să-i dezlegi de fricile, blocajele tale.

Care sunt convingerile tale?

Aștept răspunsul tău, din curiozitate, și să împărtățești părerea ta despre articol.

Și nu uita! Viața este frumoasă și fericirea necesită curaj.

Cu drag,

Adriana

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ghid dezvoltare personală

Ghid pentru dezvoltare personală continuă

Cine ne provoacă suferință

Cine ne provoacă suferință? Noi provocăm suferință și nu ne mai oprim niciodată…