in ,

10 metode care te ajută să îți recapeți starea de bine în această perioadă

metode care te ajută

Metode care te ajută – Omul este o ființă activă. Are nevoie de mișcare, activitate, interacțiune socială. Chiar și cei mai echilibrați mental oameni pot resimți ușor, ușor stări de anxietate induse de prea …stat. În plus fără să vrem suntem târâți în abundența de știri negative, păreri multiple și scenarii alarmiste.

Alfred Adler, unul dintre mentorii mei a cărui filosofie am îmbrățișat-o spunea: “ Nu suferim în urma șocului provocat de traume ci îl folosim în interesul nostru”. Mare adevăr!

Dacă ești o persoană activă ca și mine, curios să înveți mereu ceva nou care să vină în sprijinul celor care au nevoie, îți reamintesc 10 metode care te ajută să îți recapeți starea de bine în această perioadă.

🙏🏻 Meditează

Câteva minute în care îți relaxezi mintea de avalanșa de gânduri îți reașează starea de calm și bine.
Metoda pe care eu o folosesc este ușoară, poate fi folosită de oricine și oriunde este atenția pe respirație. Ia-ți o poziție confortabilă, asigură-te că nu ești deranjat și pur și simplu concentrează-te pe ritmul respirației.

😌 Exercițiu de respirație profundă

Respiră adânc de câteva ori ținând mâna pe ombilic. Inspiră adânc, expiră profund. Fă asta de cca 20 de ori în cazul în care te simți tensionat.

Acest exercițiu simplu te ajută să reduci stresul, reglează pulsul, oxigenează creierul și scade presiunea sângelui.

😇 Metode care te ajută – Fii prezent

Fă un exercițiu de mindfulness extrem de eficient. Un exemplu: fii atent la textura, gustul, senzația când mesteci un aliment. Sau miroase o floare, parfum preferat. Poți deasemenea să stai în liniște și să fii atent la toate sunetele din jurul tău.

💃 Ventilează

Azi ai liber de la mine la bârfă:). Glumesc. Dar ventilarea este bună. Sună un prieten drag și povestiți câte în lună și în stele. De pildă eu ieri am vorbit cu prietenii mei despre filmele preferate din copilărie și pe ce melodii ne-am sărutat prima dată 🙈

🧍‍♀️Ascultă-ți corpul

Scanează mental corpul tău și conștientizează în ce fel îl afectează stresul zilelor acestea. Scanează mental începând de la degetele de la picioare până la creștetul capului. Doar observă unde există tensiuni în corp. Și acolo unde le întâlnești, respiră adânc de câteva ori și continuă scanarea.

🤲 Relaxare musculară

Îți dau un pont pe care l-am folosit chiar ieri, când după ore întregi la computer și pe Skype cu clienții, aveam o durere înfiorătoare în zona cervicală.

Încălzește un prosop sau poate ai o pernă electrică. Plasează-o în zona cervicală, asează-te confortabil în pat și bucură-te de o relaxare plăcută. 🤗

😂😂😂 Râzi mult și zgomotos

Râsul scade cortizolul, reglează hormonii de stres și oferă corpului un super cocktail de endorfine. Râzi cu alții, râzi singur, important este să râzi. Avantaj cei care au companioni blănoși prin casă care fac năzbâtii. Surse de bunăvoie sunt o mulțime. Ai de ales de la comedii până la videoclipuri cu animale sau copii funny.

💃 Metode care te ajută – Ascultă muzică

Acum este cel mai bun moment să reasculți melodiile preferate și de ce nu, să organizezi o petrecere dansantă în familie. Dansul reglează presiunea sângelui, ritmul cardiac și reduce anxietatea.

🏃‍♀️ Fă exerciții fizice

Orice formă de mișcare ajuta la eliberarea de endorfine atât de necesare pentru echilibru mental și reducerea stresului.

Eu am găsit câteva super programe de yoga pe YouTube. Te provoc la o serie de 25 de Salutul Soarelui?😎

😇🙏🏻 Exercițiu de recunoștință

Poate unul dintre cele mai importante exercitii din cele zece propuse.

Fii recunoscător pentru tot ce ai și tot ce poți să faci. Fii recunoscător pentru tot ce îți oferă viața. Fii recunoscător că în ciuda momentul prin care trecem cu toții, nu este nimeni sub cerul liber, lipsit de hrană sau adăpost. Fii recunoscător când te trezești, când tragi apa la wc, faci duș, aprinzi lumina, mănânci, vezi, respiri.

Fericirea se învață dragii mei și în aceste vremuri suntem într-o perioadă de examene 😉

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Eu, tu, noi…

Și tu vei fi bătrân

Și tu vei fi bătrân